تقویم گردشگری و طراحی شهری بر اساس معیار های اقلیم شناختی در شهر ساری (توسعه پایدار و ساختمان هوشمند)
آب و هوا يكي از عوامل مهم و اثرگذار بر جنبه هاي مختلف زندگي انسان، بويژه سلامت و آسايش انسان است؛ اگر بناهاي انسان ساخت با اين عامل مهم هماهنگ باشند، هم آسايش انسان را فراهم مي کنند، هم کاهش مصرف انرژي را در پي خواهند داشت. جهت بررسي آسايش اقليمي و معماري همساز با اقليم شهر ساری ، از آمار و اطلاعات 20 ساله‌ي اين شهر از جمله: دما، بارش، باد و رطوبت نسبي، همچنين از شاخص هاي اقليم معماري دماي موثر، ماهاني و گيوني استفاده شده است. در اين تحقيق مشخص شد که آسايش حرارتي در ساری  در بيشتر شب‌ها مناسب مي باشد، ولي در بيشتر ماه‌هاي سال آسايش حرارتي در روز مناسب مي‌باشد. باتوجه به نتايج بدست آمده، ماه هاي، فروردین، آذر، دي، بهمن و اسفند خارج از محدوده‌ي آسايش بوده و سرما حاکم است و استفاده از وسايل گرمازا و سيستم هاي مکانيکي حرار‌ت‌زا الزامي است. ماه هاي ارديبهشت، خرداد و آبان داراي شرايط آسايش و راحتي مي باشند و ما‌ه‌هاي تير، مرداد و شهريور و نیمه اول مهرماه نيز گرم بوده و در روز شرايط آسايش وجود ندارد و بايد از سيستم هاي تهويه کننده و سيستم مکانيکي خنک کننده استفاده شود. همچنین توصیه می شود بناها رو به باد ساخته شوند به طوری که محل استقرار محور عرضی ساختمان در جهت جنوب غرب به شمال شرقی باشد؛ تا هم از انرژی خورشیدی در فصول سرد و هم از قدرت خنک کنندگی باد در فصول شرجی نهایت استفاده برده شود و هم ساختمان از بادهای مزاحم در امان باشد.